16 de novembre 2006

Tornallom


Hola a tots,

després de la passada de Tornallom, a La Pobla de Vallbona el 14/11/2006, hem volgut compartir-lo amb vosaltres, així que buscant informació
del documental ho hem trobat i ho podeu veure en el seguent enllaç:


Reproduïm el que apareix en la web on anuncien el vídeo (Visitar Web):

Sabeu què significa a tornallom? És la manera que anomenen els llauradors de l’horta l’intercanvi habitual i natural de tasques i feines del camp… i així és com comença el vídeo-documental de 45 minuts sobre la lluita dels llauradors i el veïnat de l’horta de la punta de València. Un aplec de testimonis, una recopilació de veus al voltant de la destrucció d’un territori i la deportació del seu veïnat. Els testimonis de la gent més gran amb la companyia del veïnat més jove que convidada per l’associació de veïns va okupar les alqueries i cases construint una lluita per la defensa de l’horta.

SINOPSI

La ciutat de València continua creixent de manera irracional. L’ampliació del port pretén eliminar una altra zona d’horta: La Punta, on el veïnat s’organitza i lluita per romandre en la seua terra i preservar la seua forma de vida.
Després d’anys d’acaçament i desgast, decideixen invitar joves de diferents col·lectius de la ciutat, per viure a l’horta, okupant cases que havien quedat buides, començant així un procés d’aprenentatge mutu. A tornallom, que en llenguatge de l’horta significa intercanvi de faenes sense diners, narra la lluita que, “nous veïns i veïns” i “veïnat de tota la vida” mamprenen en comú per la defensa de l’horta.

Esperem que us agradi.